Ensi viikon ruokailut muuttuivat todeksi edellisviikonloppuna, kun kuivasimme tarvittavat tuoretuotteet. Lounas valmistetaan heittämällä ainekset ruokatermariin ja kaatamalla kiehuvaa vettä päällä aamupalan yhteydessä. Keitto on valmista nautittavaksi kun nälkä kurnii vatsassa iltapäivällä.
Alla on esimerkki yhden päivän ruokalistasta. Listaan on merkitty lähes kaikki käytettävät ruoka-aineet, niiden lähtöpaino tai muu tieto määrästä, hankintahinta sekä tuotteen kuljetuspaino. Kuivattamalla tuoretuotteet torstain ruoka-aineläjästä häipyi savuna ilmaan 1911 g. Kuivatettuna päivän ruokatarvikkeet painavat 2202 g, joten lähes puolet painosta jäi jo lähtiessä Raisioon.
Torstai 12.4.2012
AAMUPALA Omena-Mustikka-Vadelma puuro, kahvi, sokeri, leipä, margariini, metvursti
Näkkileipä 200 g 1,06 eur 200 g
Kahvi 6 g 0,19 eur 6 g
Omena-Mustikka-Vadelma puurohetki 6 pussia 1,94 eur 70 g
Metvursti 50 g 0,50 eur 50 g
Palasokeri 12 g 0,03 eur 12 g
Aamupala yhteensä 3,71 eur 338 g
LOUNAS Borch-keitto, näkkileipä, metvursti
Tee 3 pss 0,34 eur 5 g
Näkkileipä 200 g 1,06 eur 200 g
Kuivattu punajuuri 470 g 1,39 eur 90 g
Kuivattu kaali 409 g 0,23 eur 25 g
Kuivattu sipuli 10 g 0,13 eur 10 g
Kasvisliemijauhe 24 g 0,57 eur 24 g
Metvursti 50 g 0,50 eur 50 g
Kinkkukuutio 300 g 2,99 eur 73 g
Smetana 120 g 0,56 eur 120 g
Lounas yhteensä 7,76 eur 597 g
PÄIVÄTEE
Tee 3 pss 0,34 eur 5 g
Palasokeri 12 g 0,03 eur 12 g
Keksipaketti 1 pkt 1,45 eur 180 g
Päivätee yhteensä 1,82 eur 197 g
PÄIVÄLLINEN Kebablihaa vihanneksilla
Riisi 250 g 0,99 eur 250 g
Kuivattu Amerikan kasvissekoitus 300 g 1,33 eur 30 g
Kuivattu kebabliha 600 g 4,50 eur 220 g
Grillimauste 21 g 0,34 eur 21 g
Suola 15 g 0,05 eur 15 g
Lihaliemikuutio 3 kpl 0,41 eur 30 g
Kuivattu turkinpippuri 100 g 0,28 eur 10 g
Kuivattu sipuli 10 g 0,13 eur 10 g
Päivällinen yhteensä 8,02 eur 586 g
ILTAPALA Kaakao, sokeri, korppu
Kanelikorppu 400 g 1,99 eur 400 g
Kaakao 3 pss 1,26 eur 72 g
Palasokeri 12 g 0,03 eur 12 g
Iltapala yhteensä 3,28 eur 484 g
Torstain ruoka-aineet yhteensä 24,59 eur 2202 g
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti